krydderurterevt. frisk timian, citronpeber og rosmarin
vand
4fedhvidløglet knuste
rosmarin
Krydder-rub
dijonsennep
Sweet Heat BBQfra Santa Maria eller andet BBQ-krydderi
Sesame/wasabifra Santa Maria eller andet krydderi
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Desuden
BBQ-sauce
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skyl kyllingen godt indvendigt og dup den tør, både ud- og indvendig. Krydr den med salt og friskkværnet peber indeni.
Vask øldåsen godt af udenpå. Hæld noget af øllet ud (drik det) og kom krydderier ned i. Prik yderligere nogle huller i øldåsen foroven.
Skær de yderste vingespidser af kyllingen og sæt din kylling på dåse.
Bland krydderi-rub'en sammen og pensl det på, krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld lidt vand i en foliebakke, tilsæt frisk rosmarin (eller andre krydderurter) og hvidløg.
Når kullene er godt varme og er blevet hvide hældes de op i den ene side.
Stil foliebakken med kyllingen på dåsen i den anden side (inddirekte grillning), læg låget på og lad den stå og hygge sig i ca. 45 minutter - lad lufthullerne vende modsat kyllingen. Bruger du gasgrill, grilles kylling på dåse ligeledes ved inddirekte varme.
Tag låget af og kyllingen godt over det hele med BBQ sauce (gør det evt. et par gange i de næste 15-20 minutter).
Fjern forsigtigt dåsen - det er bedst at være to til det - og pas på, den er MEGET varm!!
Parter kyllingen og giv den evt. lige er par minutter over direkte varme - med låg på - for lige at få den sidst smag, eller hvis den ikke er helt nok inde ved benene.
Næringsindhold
Grillet kylling på dåse
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.