Kog kartofler i letsaltet vand (gerne med lidt dild, hvis det haves), til de er møre. Nye danske kartofler er fremragende til en lun kartoffelsalat, men uden for sæsonen bruges andre kartofler. Gerne de små og nemme.
Hæld vandet fra og sæt dem på den stadig varme blus for lige at få vandet dampet af. Ryst gryden lidt, så de ikke brænder på. Lad kartoflerne køle en smule af.
Skær eller klip bacon i strimler og steg dem på en tør slip-letpande til det er sprødt.
Hæld den sprøde bacon på en tallerken med køkkenrulle, for at den kan dryppe af.
Pil løget, halver det og skær i tynde skiver.
Mos kartoflerne let med en gaffel, rør med olivenolie, citronsaft og flagesalt.
Vend løg og bacon i i den lune kartoffelsalat.
Hæld i en skål og drys med masser af purløg og kværn friskkværnet peber over.
Næringsindhold
Lun kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
110
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.