½dloliesmagsneutral olie som f. eks. rapsolie eller solsikkekerneolie
salt
Fyld til kyllingetærte
2kyllingebrystfileterskåret i små stykker
250gchampigongerne markchampignon i skiver
1stortrødløghakket
4fedhvidløgknust og finthakket
Lidtrosmarinnåle af 3 stilke rosmarin, finthakket
1pakkebaconi tern
1tsk.salvietørret
Lidtpaprikaedelsüss
salt og friskkværnet peber
2½dlcreme fraiche18%
4-5kartofleralt efter størrelse skåret i tynde skiver
Lidtolivenolie
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Tærtebund
Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform (min dej var sej, så det tog lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud.
Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
Fyld
Varm en pande op, og steg bacontern til de begynder at blive gyldne.
Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt.
Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber - lad det steg et par minutter under omrøring.
Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til.
Kom fyldet til din kyllingetærte i den forbagte tærtebund.
Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber.
Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt din kyllingetærte i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Brug evt. varmluft i de sidste ca. 10 minutter.
Næringsindhold
Kyllingetærte
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.