Dup laksesteaks tørre og jeg fjerner skindet hvis der er skind på (men det kan I jo gøre som I vil). Pandestegt laks kan tilberedes med eller uden skind.
Krydr på begge sider med salt og peber, steg på en varm pande i en blanding af smør og olie. Dryp citronsaft over.
Steg ligeledes på den anden side og pres over citronsaft over her. Laksen skal være lige netop gennemstegt, men heller ikke mere.
Tag de pandestegte laks af panden og hold dem varme.
Kom lidt ekstra flydende margarine eller smør på panden og når det er smeltet, drysses hvedemel på.
Rør rundt med en piskeris. Hæld væske på (både fløde og bouillon) lidt efter lidt og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper.
Lad saucen koge op og bliv ved med at tilsætte væske til saucen har ønsket konsistens.
Lad den koge igennem et par minutter. Tilsæt revet skal af 1 hel citron og smag til med salt og friskkværnet peber.
Lige inden servering tilsættes de hakkede krydderurter.
Næringsindhold
Pandestegt laks
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.