Kom hvedemel, sukker, salt og bagepulver i en skål og bland det godt sammen.
Gnid det kolde smør ud i blandingen til det bliver grynet, og stil det så i køleskab i 10 minutter.
Kom æg, mælk og fløde i en skål og pisk det let sammen, stil det i køleskab i 10 minutter.
Forvarm ovnen til 185 grader (ikke varmluft).
Vend de våde ingredienser i de tørre, men kun så der ikke er nogle "tørre" pletter i dejen. Rør ikke mere end højst nødvendigt!
Del dejen i to lige store dele, og kom chokoladeknapper i den ene portion. Stil begge skåle i køleskabet igen i 10 minutter - begge deje er lidt klistret, det skal de være.
Drys mel på køkkenbordet og på hænderne. Vend dejen ud på bordet og drys lidt mel ovenpå. Rul dejen lidt ud.
Stik nu dejen ud, enten med en speciel udstikker eller bare med et glas.
Sæt på bageplade og forsæt med at trykke - og stikke - dejen ud, indtil der ikke er mere dej. Det sidste dej kan evt. formes med hænderne.
Sæt dine scones i ovnen i 8 minutter. Skru ned til 170 grader (ikke varmluft) og bag videre i 9 til 11 minutter, til de er gyldne.
Næringsindhold
Scones med eller uden chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
258
% Daglig værdi*
Fedt
14
g
22
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
54
mg
18
%
Natrium
367
mg
16
%
Kalium
67
mg
2
%
Kulhydrater
28
g
9
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
447
IU
9
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Calcium
25
mg
3
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.