Skrub de små kartofler rene og skær dem i skiver, ca. 2-3 mm. tykke.
Læg dem i et let smurt, ovnfast fad. Krydr godt med groft salt, friskkværnet peber og oregano - vend det hele godt rundt.
Hæld halvdelen af fløden ved og sæt i en 185 grader varm ovn (varmluft) i en halv time.
Imens sauteres løg i lidt smør og olie, til de bliver bløde og kun tager lidt farve.
Tag dem af panden og kom champignon på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad dem stege til de bliver gyldne, tag dem af panden.
Form det hakkede oksekød til fire ens bøffer, krydr med salt, friskkværnet peber og hvidløgspulver.
Kom evt. lidt mere olie og smør på den samme pande som du har brugt til løg og champignon og brun hurtigt dine hakkebøffer på begge sider, ved høj varme. De skal bare lige have et minut på hver side, til de har fået farve.
Når kartoflerne har fået en halv time, tages fadet ud og løg, champignon, rå peberfrugt og hakkede tomater fordeles ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom de brunede hakkebøffer ovenpå og hæld resten af fløden ved.
Sæt i ovnen igen og steg nu dine hakkkebøffer i fad i yderligere ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Næringsindhold
Hakkebøffer i fad
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.