Når kyllingen er skyllet, renset og duppet tør, krydres den udenpå og indeni med groft salt og friskkværnet peber (nu kan den godt lægges i stegepose).
Skær citronen i både, og kom dem ind i kyllingen.
Bland hakket rosmarinnåle - gem et par hele kviste - og bland dem med smørret.
Riv bouillonternen over kyllingen, fordel smørklatter med rosmarin i og stik et par kviste ned ved lår og vinger.
Luk stegeposen godt, prik et par huller i den foroven, læg den i et ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader.
Kylling i stegepose skal nu have ca. 1 time (måske lidt mere hvis det er en meget stor kylling).
Næringsindhold
Kylling i stegepose
Mængde pr. portion
Kalorier
460
% Daglig værdi*
Fedt
36
g
55
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
153
mg
51
%
Natrium
950
mg
41
%
Kalium
322
mg
9
%
Kulhydrater
2
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.3
g
0
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
563
IU
11
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
28
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.