Skær ¼ af blomkålshovedet i bitte små buketter og rist dem i lidt smør og olivenolie til de tager lidt farve, de skal stadig have bid. Krydr med lidt salt og peber.
Skær resten af blomkålen i mindre stykker.
Hak porren fint og brun halvdelen af den sammen med blomkålen i lidt olie. Gem resten af porren til garnering.
Hæld mælk og grøntsagsbouillon ved og lad det koge, til blomkålen er blød. Det tager ca. 15-20 minutter.
Tilsæt Philadelphia-ost.
Blend din blomkålssuppe og smag suppen til med salt og peber.
Næringsindhold
Blomkålssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
302
% Daglig værdi*
Fedt
17
g
26
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
56
mg
19
%
Natrium
834
mg
36
%
Kalium
1068
mg
31
%
Kulhydrater
25
g
8
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
18
g
20
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
945
IU
19
%
Vitamin C
103
mg
125
%
Calcium
395
mg
40
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.