Kom vand og grødris i en gryde og bring det i kog.
Skru ned og lad det simre ved lav varme i ca. 1 times tid, til det er en tyk grød - som risengrød. Tjek det undervejs mens det koger, så det ikke koger tør og brænder på.
I de sidste ca. 5 minutter, tilsættes rosinerne.
Når risene er nok og vandet kogt væk, tages gryden af varmen og der tilsættes lidt salt og et nip sukker.
Kom ris med rosiner i en skål, hvor det presses godt sammen - eller i portionsskåle, hvis det foretrækkes.
Næringsindhold
Ris med rosiner til suppe
Mængde pr. portion
Kalorier
181
% Daglig værdi*
Fedt
0.3
g
0
%
Mættet fedt
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
0.1
g
Enkelumættet fedt
0.1
g
Natrium
13
mg
1
%
Kalium
42
mg
1
%
Kulhydrater
40
g
13
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.3
g
0
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin C
0.03
mg
0
%
Calcium
9
mg
1
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.