Bring smør og vand i kog, tilsæt hvedemelet på engang og pisk det godt igennem, mens det koger til det er helt glat - akkurat ligesom til vandbakkelser.
Tag gryden af varmen og lad det køle lidt, inden saltet piskes i, sammen med æggene (et ad gangen). Det er ikke sikkert at der skal bruges 3 æg, det kommer an på størrelsen, dejen skal være forholdsvis fast.
Kom dejen i en bollesprøjte, den må ikke selv kunne løbe ud af hullet.
Sæt en gryde over med letsaltet vand og bring det i kog.
Skru ned, til det er lige under kogepunktet og pres så dejen ud gennem bollesprøjten i passende størrelse, mens den skæres af med en kniv. Det kan godt tage lidt tid inden du finder teknikken, men når først du har den, går det hurtigt.
Hold gerne bollesprøjten ind mod dig selv og pres med kroppen, det er det letteste.
De hjemmelavede melboller koges ad nogle omgange, da de kun må ligge i et lag og de skal koges i 3-4 minutter, til de føles faste og stiger op til overfladen. Tager du dem op for tidligt, splatter de helt ud!
Kom melbollerne i en skål med koldt vand, inden de tages op med en hulske og afdryppes i en sigte.
Næringsindhold
Hjemmelavede melboller til suppe
Mængde pr. portion
Kalorier
295
% Daglig værdi*
Fedt
19
g
29
%
Mættet fedt
11
g
69
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
163
mg
54
%
Natrium
461
mg
20
%
Kalium
84
mg
2
%
Kulhydrater
24
g
8
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.2
g
0
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
647
IU
13
%
Calcium
29
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.