2,5dl.madlavningsflødeeller lidt mere, det bestemmer du
125gpikantost
4tomater(eller flere hvis der bruges cocktail- eller cherrytomater)
salt og friskkværnet peber
2spsk.olietil stegning
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Svits kyllingestykkerne i lidt olie, til de bliver brune, krydr med salt og peber - hæld det i et ovnfast fad.
Svits bacon til det er sprødt og gyldent og hæld det over kyllingestykkerne.
Svits champignon og hæld det i fadet.
Knæk det nederste af de friske asparges, skær dem i stykker sammen med forårsløg og rist dem et par minutter på panden, krydr med lidt salt og friskkværnet peber - hæld det i fadet.
Skær tomater i skiver (eller både) og kom dem ovenpå alle grønsagerne.
Kom det friske spinat på panden, med det vand der hænger ved dem (ikke for meget), svits det til det falder sammen. Krydr med salt og lidt friskkværnet peber, hæld madlavningsfløde og pikantosten ved.
Rør rundt til osten er smeltet og hæld det så over alle grønsager.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter.
Kylling med pikantost serveres straks med ris eller pasta.
Næringsindhold
Kylling med pikantost
Mængde pr. portion
Kalorier
853
% Daglig værdi*
Fedt
73
g
112
%
Mættet fedt
31
g
194
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
10
g
Enkelumættet fedt
26
g
Kolesterol
211
mg
70
%
Natrium
1181
mg
51
%
Kalium
1184
mg
34
%
Kulhydrater
13
g
4
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
7
g
8
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
7275
IU
146
%
Vitamin C
37
mg
45
%
Calcium
352
mg
35
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.