400gkagecremehjemmelavet eller creme fra 1 pakke pulvercreme
100gchokolademørk 70%
Pensling
1ægpisket let sammen
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom hvedemel i en skål sammen med det kolde smør og smuldr det sammen til en grynet masse.
I en stor skål kommes kardemomme, rørsukker, gær og mælk. Pisk det sammen til gæren er opløst. Tilsæt de 2 æg og saltet, pisk det godt sammen.
Tilsæt melblandingen og rør det sammen, hæld det ud på bordet og ælt det hurtigt sammen. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis det er nødvendigt. Dejen skal være blød og lidt klistret, men ikke så meget så det hænger fast i bordet.
Dæk dejen til til dine fastelavnsboller til, sæt det ind i ovnen med ovnlyset tændt og lad det hæve i 45 minutter.
Imens laves creme efter instrukserne på posen eller lav en hjemmelavet creme.
Bræk chokolade i passende stykker.
Til remoncen piskes marcipan, rørsukker og blødt smør sammen med en el-mikser, til en samlet masse.
Drys lidt mel på køkkenbordet, del dejen i to dele og rul hver del ud til en firkant.
Skær dejen i firkanter. Kom creme, remonce og chokolade (i den rækkefølge) på hver firkant.
Luk så fastelavnsbollerbollerne godt sammen, så de er helt tætte.
Tryk dem lidt flade og sæt dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted, ved stuetemperatur i 30 minutter.
Pensl dem med let sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 °C (ikke varmluft) i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Næringsindhold
Fastelavnsboller med creme og chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
359
% Daglig værdi*
Fedt
19
g
29
%
Mættet fedt
11
g
69
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
63
mg
21
%
Natrium
353
mg
15
%
Kalium
107
mg
3
%
Kulhydrater
43
g
14
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
21
g
23
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
504
IU
10
%
Vitamin C
0.02
mg
0
%
Calcium
30
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.