1håndfuldpanko rasp(almindelig rasp kan også bruges)
2fedhvidløgpresset
1håndfuldparmesanrevet, (ca. 3 spsk.)
salt og friskkværnet peber
2spsk.olivenolietil stegning
Minestrone
1storporreden hvide og lysgrønne del, skåret i ringe
2fedhvidløgskåret i tynde skiver
2storegulerødderhalveret og skåret i skiver
100gspinatgodt skyllet og slynget tør
2dlsuppehorneller anden småpasta
1½litervand
1½spsk.grøntsagsbouillon(jeg bruger Herbamare, fordi jeg synes den smager bedst), eller 3 terninger
salt og friskkværnet peber
1håndfuldbasilikumhakket
1håndfuldparmesan(ca. 3 spsk.) + lidt ekstra til servering
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Start med at lave kødboller. Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør det sammen til en fars.
Varm lidt olivenolie op på en pande, brug en dessertske til at forme små kødboller og brun dem på alle sider. De behøves ikke at være gennemstegte, for de skal i suppen senere. Stil dem til side.
Tag en gryde og kom lidt olivenolie i, tilsæt porre og lad dem sautere til de begynder at blive bløde, men de skal ikke tage farve.
Tilsæt hvidløg og lad dem steg med i et minuts tid, uden at de tager farve, rør i det.
Hæld vand ved og tilsæt bouillon. Bring det i kog og tilsæt gulerødder og kødboller, lad din minestrone simre i et par minutter.
Tilsæt suppehorn og efter endnu et par minutter tilsættes den friske spinat og parmesanosten.
Når spinaten er faldet sammen og osten er smeltet, skulle det gerne passe med at pastaen er færdig.
Smag den færdige minestronesuppe med kyllinge kødboller til.
Næringsindhold
Minestronesuppe med kyllinge kødboller
Mængde pr. portion
Kalorier
352
% Daglig værdi*
Fedt
18
g
28
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
138
mg
46
%
Natrium
1451
mg
63
%
Kalium
959
mg
27
%
Kulhydrater
23
g
8
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
8863
IU
177
%
Vitamin C
13
mg
16
%
Calcium
92
mg
9
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.