Prik huller i cocktailpølserne (så de ikke flækker) med en gaffel.
Kom lidt af baconternene i en stor gryde og varm dem op så de afgiver noget af deres fedt.
Tag baconternene op og steg cocktailpølserne i fedtet, så de bliver lidt gyldne, tag op og stil til side.
Kom alle bacontern i gryden sammen med oksekød og lidt smør, og lad det brune, så kødet tager farve. Gør det evt. ad 2 gange, så kødet steger og IKKE koger!
Kom løg ved og lad det hele svitse lidt, tilsæt hvidløg og svits yderligere et par minutter. Krydr med salt, friskkværnet peber og paprika.
Kom champignon ved og lad dem stege lidt med, inden tomater, vand og bouillon tilsættes.
Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 20 minutter.
Hæld madlavningsfløde i og lad det varme igennem. Jævn evt med maizena udrørt i lidt vand, lad det koge igennem. Kom madkulør i den sorte gryde hvis det ønskes.
Kom cocktailpølser i og lad dem varme igennem.
Tilsæt porre og peberfrugt til din gryderet, smag til og drys med hakket persille.
Næringsindhold
Den sorte gryde
Mængde pr. portion
Kalorier
809
% Daglig værdi*
Fedt
61
g
94
%
Mættet fedt
28
g
175
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
22
g
Kolesterol
212
mg
71
%
Natrium
1612
mg
70
%
Kalium
1269
mg
36
%
Kulhydrater
23
g
8
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
11
g
12
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin A
2996
IU
60
%
Vitamin C
77
mg
93
%
Calcium
143
mg
14
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.