2tsk.Sweet Sue BBQeller andet BBQ krydderi - eller paprika
1citronfint revet skal af 1 økologisk citron
salt og friskkværnet peber
3spsk.honningflydende
Desuden
600gkartoflersmå, delt i kvarte
1dlvandeller hvidvin, måske lidt mere
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Krydr den rengjorte og duppede kylling indeni med salt og friskkværnet peber, kom løg, citron og timian ind i kyllingen. Bind lårene sammen.
Bland alle ingredienserne til kryddersmør sammen.
Smør et ovnfast fad - jeg brugte et glasfad med låg. En alm. stegeso kan også bruges.
Fordel kryddersmør overalt på kyllingen og kom den i fadet.
Sæt i en forvarmet ovn ved 100 °C (varmluft) og giv den 2½ time, så du opnår en rigtig langtidsstegt kylling. Du kan evt. benytte det smarte minutur med indstillet stegetid på retten her.
Skru op til 200 grader, kom kartoflerne ved sammen med lidt vand eller hvidvin, og giv det ½ time til, så kartoflerne bliver møre.
Tag kyllingen ud og lad den stå i 15 minutter og trække lidt.
Næringsindhold
Langtidsstegt kylling
Mængde pr. portion
Kalorier
644
% Daglig værdi*
Fedt
36
g
55
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
153
mg
51
%
Natrium
1374
mg
60
%
Kalium
1040
mg
30
%
Kulhydrater
47
g
16
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
16
g
18
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
813
IU
16
%
Vitamin C
48
mg
58
%
Calcium
95
mg
10
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.