Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Brunede kartofler
[the_ad id="1609"]
4.75
fra
4
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
800
g
kartofler
gerne aspargeskartofler, vasket med skræl
▢
Lidt
salt
▢
3
spsk.
sukker
▢
25
g
smør
eller lidt andefedt
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kartofler koges helst dagen i forvejen i letsaltet vand, pilles og stilles på køl.
Når de skal bruges, skylles de lige over med lidt koldt vand.
Drys sukker på panden og når det er smeltet (rør IKKE i det), tilsættes smør (eller lidt andefedt - det gjorde jeg og de smagte SUPER godt).
Kom kartoflerne i og vend godt rundt, så de bliver dækkede af sukkermassen.
Skru ned for varmen og lad de brunede kartofler stå og hygge sig til de bliver rigtig brune og lækre.
Næringsindhold
Brunede kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
202
% Daglig værdi*
Fedt
5
g
8
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
13
mg
4
%
Natrium
52
mg
2
%
Kalium
844
mg
24
%
Kulhydrater
36
g
12
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
160
IU
3
%
Vitamin C
39
mg
47
%
Calcium
26
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]