Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det.
Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk pandekagedejen godt sammen.
Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen.
Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 amerikanske pandekager ad gangen på min stegepande).
Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt op.
Vend og bag de tykke pandekager på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.
Næringsindhold
Amerikanske pandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
518
% Daglig værdi*
Fedt
13
g
20
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
149
mg
50
%
Natrium
1771
mg
77
%
Kalium
288
mg
8
%
Kulhydrater
82
g
27
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
11
g
12
%
Protein
17
g
34
%
Vitamin A
505
IU
10
%
Calcium
150
mg
15
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.