1svinemørbradafpudset og skåret i 1 cm. tykke skiver, banket flade med håndroden
1stortløghakket
200gchampignoni skiver
2fedhvidløgknust og finthakket
200gbaconi tern
Lidtolivenolie
1håndfuldpersillehakket
1½dlhvidvintør
1½dlbouillon
1½dlfløde
salt og friskkværnet peberfriskkværnet peber
2dlærterdampede i letsaltet vand
400gspaghettikogt al dente
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Steg bacon på en tør pande, til det er sprødt og gyldent. Kom det på fedtsugende papir, så fedtet kan dryppe af. Hæld baconfedtet ud, men vask ikke panden af.
Varm panden op igen og steg mørbradskiverne et minuts tid på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag mørbradsskiverne af panden.
Kom lidt olivenolie på panden og steg løg til de begynder at tage farve.
Tilsæt champignon og lad dem stege med, til de får farve og vandet fra dem er fordampet.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, under omrøring. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tag det af panden.
Hæld hvidvin på panden og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt så bouillon og lad også det koge ind til det halve.
Tilsæt fløden, skru ned for varmen og tilsæt løg og champignon.
Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand og lad det dryppe af, så det passer med at saucen er færdig.
Vend den friskkogte spaghetti godt rundt i saucen og tilsæt halvdelen af bacon og den stegte mørbrad. Vend din spaghetti med mørbrad godt rundt, og pynt med resten af bacon og lidt persille.
Næringsindhold
Spaghetti med mørbrad
Mængde pr. portion
Kalorier
1030
% Daglig værdi*
Fedt
49
g
75
%
Mættet fedt
17
g
106
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
8
g
Enkelumættet fedt
20
g
Kolesterol
157
mg
52
%
Natrium
1143
mg
50
%
Kalium
1224
mg
35
%
Kulhydrater
88
g
29
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
51
g
102
%
Vitamin A
942
IU
19
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
84
mg
8
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.