salt og friskkværnet pebergerne flagesalt eller groft salt
kryddersalt
olivenolie
balsamicovel ca. ½ dl
oksebouillontern
vand
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Afpuds din culottesteg (fjern sølvsenen på undersiden). Rids fedtlaget i rudemønster.
I et ovnfast fad lægges grove stykker løg, 4-5 fed hvidløg der er knust med den brede side af kniven, 3 kviste rosmarin og grove stykker af gulerødder.
Pres de resterende fed hvidløg ud på undersiden af culottestegen og krydr med lidt kryddersalt, lidt almindelig salt og friskkværnet peber. Dryp lidt olivenolie over grønsagerne (vel ca. 1-2 spsk.) og hæld balsamico ud over.
Læg din culotte ovenpå grønsagerne med fedtsiden opad. Krydr fedtlaget med groft salt, lidt kryddersalt, friskkværnet peber og finthakkede nåle fra den sidste kvist rosmarin.
Dryp lidt olivenolie over og sæt culottestegen i en 250 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld vand ved (ca. 4-5 dl, alt efter hvor stor stegen er) så der er nok til at lave sauce af, smuldret bouillontern og steg videre til den er stegt efter ønske. Det tager typisk alt fra fra 30-45 minutter, men brug stegetermometer, og tag din culottesteg ud ved en kernetemperatur på 56 grader.
Tag stegen op af fadet, læg den på et skærebræt og lad den trække i ca. 15 minutter.
Hæld stegeskyen gennem en sigte og ned i en gryde. Skum skyen for fedt og lad den så koge ind i ca. 10 minutter ved høj varme og uden låg!
Jævn saucen, smag den til og kom evt. lidt kulør i.
Skær culottestegen i tynde skiver og server sammen med sauce og tilbehør efter valg.