Varm en pande op og kom olivenolie på, tilsæt kartofler og lad dem stege næsten møre ved middelvarme. Rør i dem af og til, krydr med salt og friskkværnet peber.
Når kartoflerne er næsten møre, tilsættes løg og hvidløg, som får lov til at stege med til kartoflerne er møre.
Pisk ingredienserne til æggemasse sammen.
Kom lidt olie på en anden pande og hæld æggemassen på.
Lad æggemassen få lov til at sætte sig i 10-15 minutter, i de første minutter løftes der lidt i kanterne og skrabes lidt rund.
Hæld så kartoffelblandingen på og lad det stege videre ved lav varme til æggemassen er så stivnet, så den kun er let fugtig på overfladen.
Pynt din kartoffelæggekage med rød peber i strimler.
Næringsindhold
Kartoffelæggekage
Mængde pr. portion
Kalorier
639
% Daglig værdi*
Fedt
16
g
25
%
Mættet fedt
4
g
25
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
328
mg
109
%
Natrium
1325
mg
58
%
Kalium
2520
mg
72
%
Kulhydrater
103
g
34
%
Kostfibre
13
g
54
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
1425
IU
29
%
Vitamin C
148
mg
179
%
Calcium
136
mg
14
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.