Kom dem i en skål og hæld vand over, så det står ca. 4 cm. over kikærterne. Lad dem stå i 12-24 timer.
Hæld vandet fra og skyld dem godt igen.
Kom kikærterne i en foodprocessor og tryk på "pulse" knappen, til kikærterne er groft hakkede - det skal ikke være en glat masse - der skal bare ikke være nogen hele kikærter tilbage i "farsen" til dine falafler.
Tilsæt resten af ingredienserne og kør nu til massen bliver helt findelt. Skrab ned fra siderne af og til, så det hele kommer med og smag blandingen til med salt og friskkværnet peber.
Stil det i køleskab til det skal bruges, gerne mindst et par timer.
Kom olie op i en gryde eller en dyb pande, så det står ca. 2-3 cm. op ad kanten og varm det op, til det er godt varmt.
Stik enden af en tændstik (ikke svovlenden!) ned i, hvis det syder omkring den, så er den tilpas.
Tag lidt af kikærtemassen og tryk det sammen. Form enten til kugler eller lav dine falafler lidt flade i det. Formen bestemmer du selv.
Kom falaflerne forsigtigt ned i den varme olie, hold øje med at de ikke hænger fast i bunden. Steg 4-5 ad gangen.
Vend falaflerne, så de bliver brune over det hele.
Tag de færdigstegte falafler op med en hulske og læg dem på køkkenrulle så de kan dryppe af.
Næringsindhold
Hjemmelavede falafler
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.