500gpastamacaroni suppehorn kogt al dente og afdryppet
1løgfinthakket
3stænglerbladsellerifinthakket
3kyllingebrystfileterstegt - eller en rest kylling
3-4fedhvidløgknust og finthakket
0,6dlhot sauceevt. Frank's hot sauce
2spsk.hvedemel
2tsk.sennepspulverColemann's
5dlmælk
2håndfuldemozzarellarevet, eller en ost der smager af mere
3håndfuldecheddarrevet
1½dlcreme fraiche38%
2smørsmeltet, + 2 spsk. ekstra
2½dlraspgerne panko
2spsk.persillebredbladet, finthakket
1,2dlblåskimmelostsmuldret
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175 grader og smør et stort, ovnfast fad til din mac and cheese.
Hvis der ikke bruges en rest kylling, så krydr kyllingefileterne med salt og friskkværnet peber og steg dem i lidt olie, til de er gennemstegte. Brug to gafler til at rive kødet fra hinanden eller skær det i mindre stykker.
Smelt lidt smør i en pande og sauter løg og bladselleri, til det begynder at blive lidt blød og gennemsigtig, men det skal ikke tage farve.
Tilsæt kylling og hvidløg og lad det stege med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld hot saucen ved - smag på det - så det ikke bliver for stærkt! Lad saucen koge lidt ind (et par minutter), så det bliver lidt tykkere.
Smelt to spsk. smør i en gryde, rør sennepspulver og mel ud i det med en (træ)grydeske. Hæld mælken i lidt efter lidt, lad det koge igennem så det bliver tykkere og rør i det hele tiden.
Kom osten i og lad det varme igennem, rør i det hele tiden. Rør til sidst creme fraichen i, så ostesovsen er helt glat. Smag sovsen til med lidt hot sauce, salt og friskkværnet peber.
Fordel halvdelen af den forkogte macaroni i bunden af det smurte fad.
Fordel en lille smule af ostesovsen udover.
Bred kyllingeblandingen ud over og så den sidste halvdel af de kogte macaroni.
Fordel ostesovsen ud over (jeg brugte dog lige knap det hele) og vend lidt rundt i det med en gaffel. Glat det lidt ud igen, så det ser pænt ud.
Smelt to spsk. smør i en gryde og tilsæt finthakket persille, rasp og smuldret blåskimmelost.
Fordel blandingen ovenpå ostesovsen.
Sæt din macaroni and cheese i ovnen i 30-40 minutter, til det er boblende og gyldent.
Næringsindhold
Macaroni and cheese
Mængde pr. portion
Kalorier
275
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.