6æblerevt. Jonagold eller andre aromatiske æbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i både
Lidtvand
1vaniljestangkorn af 1 stang vanilie
1citronsaft af ½ citron
Lidtrørsukkereller alm. sukker, mængde efter smag
Desuden:
rasphjemmelavet, købt eller knust makroner
2dlflødepisket til blødt skum
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom æblerne i en gryde sammen med ganske lidt vand, citronsaft, vaniljekorn + stang og rørsukker (start med lidt, der kan altid kommes mere i hvis det er for syrligt).
Det hele bringes i kog, skru ned for varmen og kog videre i ca. 10 minutter, smag den til med sukker.
Hvis æblerne ikke er kogt helt ud - og hvis der ønskes en mos og ingen grove stykke i - kan æblestykkerne moses med en gaffel eller gennem en sigte.
Køl det helt af inden du samler din gammeldags æblekage.
Læg æblemosen skiftevis med rasp, start og slut med æblemosen.
Pisk fløden til blødt skum og kom ovenpå, lige inden servering.
Næringsindhold
Gammeldags æblekage
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.