Her får du den bedste opskrift på varme hveder. Lækre og nemme hvedeknopper, der er perfekte til St. Bededag. Halveres og nydes med smør.
Hjemmelavede varme hveder er det bedste, og det er faktisk nemt at bage de luftige og lækre hvedeknopper.
Her får du en virkelig god opskrift på hveder, der jo absolut hører til St. Bededag. Eller rettere aftenen før, hvor vi spiser varme hveder.
Disse hvedeknopper er lette og smelter nærmest på tungen, alligevel har de en god og ret bastant krumme - så de mætter godt.
Hvederne er virkelig anbefalelsesværdige, og du får 15 ud af denne opskrift.
Opskrift på varme hveder
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 100 g sigtemel
- 120 g smør koldt og skåret i tern
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. rørsukker
- 2 dl sødmælk håndvarmt (37 grader)
- 50 g gær
- 2 æg let sammepiskede
- 1 tsk. kardemomme eller lidt mere, hvis du er glad for kardemomme
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Bland de to slags mel sammen med kardemomme, sukker og salt. Tilsæt smør og smuldr det ud i melet.
- Lun mælken, til den bliver håndvarm - pas på at den ikke bliver varmere, for så ødelægger den gæren - opløs gæren i mælken.
- Tilsæt mælkeblandingen til melet, sammen med de letsammenpiskede æg. Rør det sammen og hæld det så ud på et meldrysset bord og ælt dejen sammen, brug evt. lidt ekstra mel, men ikke for meget.
- Ælt dejen til de varme hveder til den bliver glat, blank og blød.
- Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og stil det til hævning et lunt sted i 1 time.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den godt igennem. Del dejen i 15 stykker og form dem til hvedeknopper.
- Sæt dem i en lille bradepande, tæt sammen, så de vokser sammen til hveder, når de hæver igen.
- Dæk dem til og lad hvedeknopperne hæve i yderligere 1 times tid.
- Pensl dem med æg og bag nu dine hvedeknopper ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
- Lad dem køle lidt af i bradepanden, skil dem så ad og lad dem køle af på bagerist.
Næringsindhold
Noter
Når du skal spise varme hveder, skal hvedeknopperne flækkes og ristes, så skærefladen bliver sprød og gylden.
Serveres med koldt smør, måske en god marmelade og en god ost. Det er de perfekte hveder til bededag. Velbekomme.
Se flere lækre brødopskrifter:
Koldhævede grovboller - nemme at bage
Kom med din kommentar